Hej hopp ditt feta nylle!

Hej hopp ditt feta nylle!

hörs ljud som ingen hör.

Det känns som att jag har glömt något. Glömt något viktigt bara. Om mig. Något fattas, men jag vet inte vad. Jag vill krama om en nalle, fylla ut ett hål. Men jag vet att det inte kommer fungera med en nalle. Det är något, något som fattas, något mer abstrakt än en nalle. Något man inte kan ta på. Jag har tappat, glömt något. Det går inte beskriva känslan, eftersom jag inte vet exakt vad jag försöker beskriva. Eller vad jag känner. En känsla av saknad, utan att vata vad jag saknar.
Något fattas. Bara.

Jag är inte hungrig, men något kurrar. Långt inuti min själ.



Som när man "glömt" nyckeln, man kollar i väskan. Och där ligger nyckeln. Men det känns ändå som man glömt något.


Något bara. bara något konstigt.

Jag lever inte i nuet. Nuet jagar mig och jag lever i en cirkel. Jag letar efter inspiration på en äng där blommor bara växer iland. Om jag hittar lite, då kan jag leva på det ett tag till. Men allt börjar ta slut nu.
grurg. Jag vil haaaa inspiration. NU.

två bilder



Glasögonen!


Efter djurparken idag tvingade jag med mamma till en second hand-affär som ligger en bit ifrån djurparken. Jag hittade dessa glasögon(!) gahhhh! kärlek.. eller något. NOSTALGI.


DJURPAAAAARK

Beslutsamhetsångest.
Jag vet inte vad jag ska ta på mig. Mina kläder åker ut och i i garderoben. Är det för att jag har för lite kläder och där med för få kombinationer att välja mellan, eller, är det helt enkelt så att jag har för mycket kläder, för dålig fantasi för att hitta alla dessa kombinationer som faktiskt finns?

Djurparken.
Ett ställe man där minnen ligger som unika kakor i ens mage. Men vill uppleva den goda smaken igen, samtidigt som man vet att det inte går, kakan var unik, man var bara barn en gång.
Djurparken är ett ställe där familjer går samlade, där dagisbarn äter banan, och går omkring med reflexvästar på sig för att inte komma bort från gruppen.
Men idag ska jag, Isabelle 15 år, till djurparken tillsammans med mamma och pappa. Och såklart min kamera.
Det är kul att det finns en djurpark i Borås, djurparken är ett trevligt ställe, men det är synd att det förknippas med små barn. Jag hoppas inte jag träffar någon jag känner.
Jag ska försöka publicera lite bilder när jag kommer hem.

5 dar.

5 dar med en underbar vän. 5 dar med kameran och mitt nya objektiv. 5 dar med sol varje deg. 5 dar med shorts och linne.
Bada, cykla, sola, skratta i 5 dar.
5 FINA DAR I VARBERG.


Lite nutidsinformation från mig bara.

Imorgon blir det Varberg. Igen. Ja, vilken Boråsare är liksom inte i Varberg på somrarna? Jag gillar Varberg, även fast alla boråsare är där och det är till och med mindre än lilla Borås, som för övrigt är riktigt litet. Men kameran får följa med och såklart mitt nya objektiv, det ska bli kul att använda det.

W I L L I A M


Allting, ja nästan allting, ibland. Är inte perfekt.

Snart drar jag till musiklagret med en vän som ska köpa nytt munspel. Jag ska dock inte köpa något, men som sagt är jag i stort behov av att komma ut lite, göra något, träffa någon. Aa, bara röra på sig helt enkelt. Kanske kan få lite inspiration till något, vet inte vad, bara något.
För övrigt är det sol ute och jag funderar på att ta med mig kameran och testa objektivet lite. Kanske är lite idiotiskt. Men jag få se.


Ispiration. Sökes. Här. Tack.

Jag borde göra: Städa mitt rum, gå till coop och köpa gurka, ta tag i alla kläder som ligger på golvet, träna.
Jag vill göra: Vara social, vara med någon, gå ut och gå.
Jag gör: INGENTING.

Imorgon tar jag tag i verkligheten.
Och i mitt liv.

Eller i övermorgon.

If you see me, say hello.

Gör tårta till Nils/ lyssnar på Jimi Hendrix/ har ful frisyr/ Nils äter inte tåran/ går omkring och sjunger/ har inte borstat tänderna/ och lite sånt.

Nils är min Undulat.

Ursäkta för detta konstiga inlägg.


Sometimes

Idag har jag
sprungit 9 km
lagat omelett
duschat
solat
suttit vid datorn

Sen vill jag tilllägga att det är varmt och jag svettas snart bort. Men jag ska ej klaga.


BILDBOOOM

Nu så. Nu kommer det bilder. Massa, massa, massor med bilder. Jag sitter nämnligen vid den stationära datorn och här har jag fullt av bilder. Fina, stackars bilder som bara ligger här, i datorn, och skräpar. Men nu. Nu ska de inte skräpa något mer. Nu ska jag ha min Bildbom, som kommer vara helt totalt osammanhängande. Inget tema, ingen speciell årdning. Bara några random bilder som jag gillar.



Testa objektivet...

Tog bilden i trädgården nyss, för att testa macroläget på objektivet. Jag gillarskärpedjupet . Inte världens mest orginella bild precis, den är ganska misslyckad faktisk, speciellt myran som jag fick syn på nu..
 

Thjoho där.

Nu har jag köppt mitt första objektiv (eller egentligen andra med standardobjektivet).
Sigma 70-300/4-5,6 DG MACRO.

Jag har testat det lite men inte fotat något speciellt än. Jag tycker det fungerade bra i alla fall, även i macroläget. Enda nackdelen jag än så länge lagt märke till är den högljuda autofokuseen. 
Fast det känns oehrhört ovant att använda det och jag känner mig som den största amatören i världen, precis som när jag nyss köpt kameran. När man fotar i macro får man sitta ca 2 meter i från föremålet och jag kände min lite fånig när jag insåg det..
Jag kom även hem med ett litet mini-stativ, för 49 kr. Det väckte mina moderskänslor på något vis, där det låg i en stor fynd-korg i gång 18 på netonnet.

Mamma: "Nämen så sött, vill du ha det? Jag kan betala, det kostar ju bara 49 kr."

Det ville jag. Tack mamma.
Jag tror visserligen att det är tänkt att man ska använda stativet till kompaktkameror och filmkameror, men det gick bra till systemkemeran med och det är riktigt praktiskt att ha som stöd, inomhus i t.ex porträtt.

Varm dag.


Klänning: Indiska, hatt: H&M, skor: Weakday, väska: second hand (Emmeus).
Hjärtglasögon: H&M
(Hatten hade jag dock inte på mig sen ändå, eftersom jag var och badade.)


?

Jag vill ha en telezoom till min lilla bebis. (Kamera)
Men, jag vet inte vilket.

Jag funderar på: Är det värt att betala ca 1200 kr mer för bildstabilisator?
Jag undrar: Blir det stor skillnad med bilstabilisator? Har jag det på mitt standardobjektiv?
Jag kommer fram till: Ingenting.

Jag verderar: Sigma 70-300/4-5,6 DG - 1390 kr, eller Canon EF-S 55-250MM F/4-5.6 IS - 2690 kr?


Barnkanalen

Jag satte på tv:n nyss, bläddrade lite, tog en klunk kaffe, bläddrade lite till, kom till nummer 12. Barnkanalen! Vad visas där då, om inte mindre än ett av det bärsta barnprogrammet någonsin, som jag konstaterade nu att det är. Trazan och banane.

SVT har ju de absolut bästa barrogrammen. I alla fall de som gick när jag var liten. Stämmningen är så fridfull och man blir alltid lite fundersam, glad och ledsen på samma gång.
Nu ska jag se på Barnen i Bullerbyn.

Ibanez.

Kärlek till gitarren. Kärlek till att jag äntligen hittat ett program där man kan göra gammaldags foton. Jag satte ihop fotona i Photoshop CS, men filtret la jag till i ett program som heter PhotoScape. Jag tycker dock att det blev lite för mycket repor, men annars blev det ganska utmärkt om jag får säga det själv.

Look what I've found

Gissa om jag blev lite småglad när jag hittade denna blommiga snusnäsduk i min garderob. Jag har alltid vetat att den funnits där, men aldrig riktigt tänkt på att använda den. I håret.
Idag hittade jag även denna perfekta vägg att ha som bakgrund i porträtt.

Förövrigt.
Jag älskar min ormring.

bild.



Sommarbildtävling

Rösta på min bild här.

Jag vet inte varför jag är med egentligen, jag har nog knappast chans att vinna, men det är alltid kul med tävlingar. Jag hittade tävlingen på denna blogg.

Jag tävlar med denna bild.


Beroende av skönhet

Det var lite skojigt att ha dagens outfit, så nu tänkte jag ha det igen. Även om jag då som sagt stör mig på "dagens outfit". Finns det inget annat man kan använda i stället för outfit? Eller bara dagens, kanske låter bra. Det är alltid kul att redigera bilder på sig själv. Det är visserligen kul att redigera vilka bilder som helst, men det är något speciellt med att redigera sig själv. Av alla bilder man tar, är det kanske bara 10% som blir bra, som man vill redigera. Att sedan se resultatet gör en lite glad, att se hur fin man för en gångs skull är. Det är nästan så man tror att man alltid ser ut så.
Men, så kollar man sig i spegeln. Det är först då, man inser hur otroligt ful man egentligen är och först då som man kommer ihåg hur många bilder det behövdes för att lyckades knäppa just den bilden, den man nyss redigerade i photoshop, sparade som jpeg och la ut på bloggen. Vi alla kvinnor är väl mer eller mindre beroende av skönhet, och att känna oss vackra. Men vackrast är nog hon som inte känner sig ful när hon ser sig i spegeln.
Skjorta: Zara (tror jag), jeans: avklippta cheap monday, hatt: H&M, väska är second hand, smyckena syns knappt så de tar jag inte med, skorna är converse.

Knottbett! HJÄLP.

Mamma: Men vad har du på halsen?!
Jag: Jag fick massa knottbett när jag och Julia var på kransmossen...
Mamma: Jasså. Åh, gud, jag trodde det var acne.
Jag: -.-

SO DAMN, FUCKING (förlåt) BEUTIFUL.

 
 



Patti Smith.
(Bilderna har jag kopierat/tagit/snott från Google och jag känner mig lite som en tjuv nu)
Men, fy vad bra hon är och än en gång kom jag att tänka på hur mycket jag önskar att jag antingen kunde gilla lite mer "aktuella" artister, eller att jag levde på den tiden då fler bra artister var aktuella. Patti smith gör (gjorde..) både bra musik och hon är, enligt mig, otroligt vacker.


Så som i himlen.

Bra.

Jag saknar ord.

Ord att baskriva bra-het.

 

Jag kollade på Så som i himlen igår då den gick på svt. Jag vet inte riktig, för en gångs skull, vet jag inte vad jag ska använda för ord att beskriva bra-heten i filmen. Jag vet inte heller om man ens kan säga "bra-het"..

Men i alla fall, det kanske är en töntig, bonnig, liten svensk film, där det största som någonsin hänt i den lilla byn var när någon vann på bingolotto. Men det spelar ingen roll. Jag tycker inte det har någon som helst betydelse hur filmen ser ut eller verkar. Nej för poängen med hela filmen handlar om något mycket större än vapen eller pengar. Denna filmens betydelse är så stor att man inte kan baskriva den med mänskliga ord. För att förstå måste man se det, uppleva det, känna det och det är ingenting man kan göra genom ord.

Jag vat jat har en förmåga att låta lite för dramatisk ibland.

 


Ord

Jag sitter och smakar på ord. Tar upp dem i handen, känner på dem. Vissa gör mig kall och fustrerad, andra ord känner jag ingenting av. En del ord, gör mig varm, de skapar glädje och något fint inom mig. En glädje som kanske kommer försvinna snart. Försvinna lika snabbt som glasyren på mormors chokladkakor. Men det gör inget, det spelar ingen roll alls. För långvarig glädje behöver inte vara bättre än den kortvariga.
Men man får vara försiktig. Man får inte missbruka ord och använda de för ofta. Vissa ord är annorlunda, vissa ord är sköna och speciella att använda, men tar man inte hand om dem, anväder man dem som vilket ord som helst, då blir de just precis det.
Som vilket ord som helst.

Ovanligaste, feligaste, dummaste Vanlighet

Jag sitter och smakar på ord. Tar upp dem i handen, känner på dem...

Ingenting är vanligt
allt är uppochner
Det vanliga är som vanligt,
det ovanligaste man ser
Skynda, skynda
vi måste faktiskt gå
Innan allt blir som vanligt
det ovanligaste man kan få
Tänk att allt det vanliga
är så ovanligt för en del
Tänk att allt vanligt
är så onördigt, dum och fel
.

Redigera i en laptop, bra?

Nu har jag konstaterat att det är inte bra att redigera bilder på en laptop. Jag märkte att varbergsbilderna såg alldeles för överredigerade ut när jag kollade i den stationära. Alla fina rödtonade nyanser såg ut som illröda/illoranga, huvudvärksframkallande nyanser.

RSS 2.0